Klassiek ballet

 

 

voor jongens en meisjes vanaf eerste leerjaar

inschrijven proefles

 

In de balletschool volgen we het leerplan van de ‘Royal Academy of Dance London’. De R.A.D. is een pedagogisch instituut, ontstaan in 1920 en gevestigd in Londen, dat doorheen de jaren wereldwijd verspreid is geraakt.
Wij houden ons aan de strenge eisen en opleidingsnormen van dit systeem. Op een amusante maar gedisciplineerde manier leren de jonge dansers de balletwoordenschat kennen. De oefeningen zijn leuk om te doen en bevorderen houding, elegantie, coƶrdinatie, muzikaliteit, ritmegevoel, discipline, …Het systeem bestaat uit de Children’s Grades (Pre-Primary in Dance t.e.m. Grade 5) en de Higher Grades (Grade 6 t.e.m. Grade 8). Voor beide onderdelen is het mogelijk om jaarlijks deel te nemen aan een balletexamen. Voor dit examen komt een afgevaardigde jury van de R.A.D. naar onze balletschool en beoordeelt de evolutie van de jonge dansers. De leerlingen van de balletschool krijgen via deze weg de mogelijkheid om hogerop te geraken en zo ook gemotiveerd te blijven werken. Elk kind krijgt de kans om hieraan deel te nemen en zo officiĆ«le diploma’s te behalen ter voorbereiding op een professionele opleiding of louter als hobby.
De Graded Syllabus bestaat uit 3 verschillende onderdelen: klassiek ballet (fundering en belangrijkste onderdeel), free movement (expressieve en natuurlijke bewegingen) en character dance (ritmische en muzikale ontwikkeling waarbij ze passen leren uit Hongaarse, Russische of Poolse dans).Naast de Grades is er ook de mogelijkheid om intensiever te trainen bij de Vocational Grades. Deze les is op een preprofessioneel niveau en vergt meer inzet, concentratie, talent en enkele fysieke vereisten. Het accent in deze les ligt op techniek, artistieke training, kracht, lenigheid en pointewerk. Deelname aan een balletexamen is mogelijk na enkele jaren trainen op een bepaald niveau. De niveaus zijn: Intermediate Foundation, Intermediate, Advanced Foundation, Advanced 1 en 2 en Solo Seal Award.