verdere afspraken

Vanaf de inschrijving gelden ook deze afspraken voor alle leerlingen!

 • GROEPSINDELING

Alle groepen zijn opgesplitst volgens DANSERVARING, LEEFTIJD en MOTORIEK!

Het is belangrijk dat de kinderen in de juiste groep dansen om voldoende succeservaring op te doen en plezier te beleven aan de lessen. Enkel op deze manier winnen ze zelfvertrouwen en evolueren ze snel.

Als blijkt dat een leerling op een gegeven moment om de een af andere reden niet in de juiste groep zit, zal Balletschool Nadja de ouders contacteren en hen meedelen dat het het beste is om te veranderen van groep! Ook al haal je het bij vriendjes weg of zit deze leerling al jaren in dezelfde groep, het is voor de leerling in de eerste plaats het beste om succes te ervaren en mee te kunnen met de leerstof van de groep.

 • VERWITTIGEN BIJ AFWEZIGHEID

Mag ik aan iedereen vragen om te verwittigen bij eender welke afwezigheid.
Dit kan op volgende manieren:
– telefonisch
– via een sms op hetzelfde nummer.
– via email: info@balletschoolnadja.be

Voor de leerlingen die tijdens het schooljaar om de één of andere reden geen zin meer hebben in de lessen en dus stoppen, waarschuw ook even. Dit omwille van administratieve redenen.

 • LAATTIJDIGE BETALING

Als blijkt dat 14 dagen na de 1ste les het lesgeld nog niet betaald is, dan is Balletschool Nadja genoodzaakt een administratiekost van 10 euro aan te rekenen, bovenop het openstaande bedrag.

 • FINANCIËLE TUSSENKOMST MUTUALITEIT

Bij sommige mutualiteiten kan u een attest aanvragen waardoor de jongere een voordeel krijgt van die betreffende mutualiteit. Dit gaat om een kleine vergoeding die u dan krijgt. Breng het attest mee, dan vul ik het graag voor u in.

 • KLEDING PRE-BALLET & BALLET

Elk kledingstuk (ook schoenen) enz. MOET voorzien zijn van NAAM en VOORNAAM van het kind. Regelmatig blijven er spulletjes liggen of neemt iemand andermans kleding mee, daarom is het noodzakelijk om alles te kenmerken.

LET OP! ONDER HET UNIFORM WORDT ER GEEN ONDERGOED GEDRAGEN. GEEN ONDERBROEKEN, HEMDJES, TOPJES,… DIT BELEMMERT DE LICHAAMSVERBETERING EN OOGT OOK SLORDIG WANNEER HET ER ONDERUIT KOMT! (bij pre-ballet mogen ze wel een onderbroekje dragen, MAAR geen hemdjes!!!!)

Er is een prikbord waarop tweedehands materiaal kan aangeboden worden. Wie dit wenst mag daar gebruik van maken. Gelieve geen balletschoenen tweedehands door te verkopen. Zij zijn al gedragen en hebben de vorm van die voet aangenomen. De volgende drager kan onmogelijk nog die vorm veranderen in de eigen vorm van de voet waardoor ik niet de  juiste dingen zie!

 • KLEDING KLEUTERDANS

Zij dragen het T-shirt van de balletschool en een sportieve broek van thuis. Ze dansen op sokken of met zuivere sportschoenen. Gelieve geen kleedjes of rokjes te dragen, gemakkelijk zittende kleding werkt het beste.

 • KLEDING JAZZ & JAZZ/MODERN

Zij dragen het topje van de balletschool, gecombineerd met een zwarte legging van thuis of de dansbroek van de balletschool. Ze dansen op sokken of  met jazz-dansschoenen.

 • KAPSEL PRE-BALLET:

De haren dienen samen gedaan te worden. Ofwel 1 staartje ofwel 2 staarten. De haren los laten gaat niet, aangezien ze dan in de weg zitten tijdens het dansen.
Als er een voorstelling of andere speciale gelegenheid is, maken jullie een dotje.

 • KAPSEL BALLET

DE HAREN WORDEN THUIS BIJEEN GEDAAN en niet bij aanvang van of tijdens de les.
Een dotje maken is niet moeilijk. Door te oefenen lukt u dit zeker in een paar minuten. OOK PAPA’S kunnen dotjes maken. Indien u graag eens een demonstratie wenst, aarzel dan niet om het te vragen.
Alle benodigdheden voor het kapsel kan u ook bij Balletschool Nadja verkrijgen.

LANGE HAREN:
Kinderen met lange haren MOETEN deze in een dotje doen. Wat hebt u nodig: haarnetjes, steekspelden, elastieken en eventueel schuifspeldjes. ALLES MOET IN DEZELFDE KLEUR ZIJN, DIE ZO GOED MOGELIJK AANSLUIT BIJ DE HAARKLEUR!!! GEBRUIK GEEN SIERSPELDEN EN GEKLEURDE SPULLETJES IN HET HAAR. Om de losse sprieten bijeen te houden, gebruikt u best schuifspeldjes en gel of haarlak.

KORTE HAREN:
Kinderen met korte haren (d.w.z. bij wie je de nek kan zien, tot aan de oren) zorgen ervoor dat niets in het aangezicht hangt of wat ook maar enigszins kan storen tijdens het dansen. Gebruik gel/haarlak en schuivertjes. GEEN HAARBAND of  DIADEEM
De haren worden NIET bijeengefrommeld met uitstekende sprieten. Alles moet plat en glad zijn!!! (zie foto verder in de brief)

 TUSSEN-LENGTE HAREN:
Van zodra de haren verder dan de oren komen, dient de leerling een staart te maken. Daar waar het gaat zelfs een dotje. Deze lengte is niet gemakkelijk maar met het juiste materiaal lukt het zeker om een stevige staart of zelfs een mini-dotje te maken.

 • KAPSEL KLEUTERDANS / JAZZ / JAZZ-MODERN

De haren dienen samen te zijn. De haren los gaat niet, aangezien ze dan in de weg zitten tijdens het dansen.
Als er een voorstelling of andere speciale gelegenheid is, maken we tijdens de les specifieke afspraken !

 • JUWELEN

Tijdens de les en optredens mogen er GEEN juwelen gedragen worden: ringen, armbanden, oorbellen (enkel kleine knopjes die op de oren zitten, mogen tijdens de les en dit op jullie eigen verantwoordelijkheid), kettingen, piercings, vriendschapsbandjes, enkelbandjes,…ALLES MOET UIT!!! Laat kostbare spullen thuis om ze zo niet te verliezen!

 • LENIGHEID (niet voor pré-ballet en kleuterdans)

Het is belangrijk dat de leerlingen thuis werken aan hun souplesse. Tijdens de les wordt hier aandacht aan besteed, maar dit is niet genoeg om lenig te blijven. Elke dag 10 minuten stretchen is ideaal. Je zal zien dat je veel leniger wordt en zo beter kan dansen.